Phlip Korthals Altes

“Nieuwsgierig blijven en vertrouwen hebben in een beweging van onderaf”

Ik ben actief op zoek naar een eigenzinnige manier van communiceren en het maken van verbindingen tussen personen en groepen staat in mijn bedrijf centraal. Doel van de projecten is het versterken van maatschappelijke participatie en het verbeteren van de positie van kwetsbare groepen in de samenleving.
Aansprekende voorbeelden zijn het fotoproject Lookalike (2003-2009), Mantelzorg in beeld & ZorgenCadeau (2014) en het bewonersinitiatief SamenMeedoen (2010-2015)

Op dit moment ben ik, Phlip Korthals Altes, actief met de inzet van de TMA®methode (Talenten & motivatie analyse) bij het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid gericht op persoonlijke ontwikkeling en verbetering van de positie op de arbeidsmarkt. Verder ben ik nauw betrokken bij innovatieve ontwikkelingen, zoals de aanpak van de projectencarrousel, waarin ik vele 4 +1 scans heb uitgevoerd.

Ik ben opgeleid als sociaal werker en theaterdocente en ben mijn carrière gestart in het jongerenwerk. ik maak gebruik van theater- en communicatiemethodieken in sociale en culturele projecten.


 

Geschiedenis

Metafoor bestaat sinds 1987 en is opgericht door Phlip (Philippine) Korthals Altes en Marijke Zuiderent. We hebben in de loop van de jaren uiteenlopende theaterprojecten en communicatietrainingen in profit- en non-profitsector gerealiseerd.

 

Marijke Zuiderent heeft een jarenlange ervaring als logopedist en theaterdocent.
Door deze unieke combinatie bestrijkt haar deskundigheid de volle breedte van het terrein van communicatie- en presentatievaardigheden: van uitspraak en stemgebruik tot sociale vaardigheden. Zij geeft inzicht in de eigen manier van communiceren om nog onbenutte mogelijkheden op dit gebied actief te ontwikkelen.

Marijke Zuiderent      Linkedin Metafoor

Marijke Zuiderent heeft zich in 2008 teruggetrokken uit het bedrijf, maar zij is nog steeds werkzaam als individuele coach en actief als voorzitter van het bestuur van de gelijknamige Stichting Metafoor.